Nordic Championships 2021, Espoo Finland

Nye venner
Nye venner

Nordiske mesterskaber for U13 til U20 blev afholdt i Espoo Finland over weekenden 23. og 24 oktober 2021.
Skønt at deltage i et større stævne igen efter at alt har været lukket af Corona i snart to år, Corona mærkede vi ikke meget til ud over at mundbind var obligatoriske i fly, lufthavn og på venue.
Mere end 650 starter fordelt over de forskellige kategorier, pressede de to haller til deres yderste, men alt i alt et yderst velafviklet stævne som sædvane i Finland.

Lørdag stillede Tobias op i kategorien i U20 kårde herrer
Tobias havde en hård pulje hvor han kun formåede at vinde en af sine kampe, det betød at han fik en meget vanskelig modstander i sin første udslagningskamp, som han tabte og måtte se sig slået ud i top 128, med en slutplacering som nummer 92.

Lørdag stillede Fenja op i U15 kårde kvinder
Fenja klarede det rigtig godt i puljen, hvor hun vandt 4 kampe og kun tabte en.
Det betød at Fenja skulle sidde over i top64. Herefter fik hun en af de dårligere placerede fægtere i sin første udslagningskamp i top 32, som Fenja vandt 15/6.
Hun fik noget mere modstand i sin anden udslagningskamp i top16, men vandt stadig kampen med en komfortabel føring 15/10.
I top8 mødte Fenja den fægter der var placeret #1 på dette tidspunkt, en ikke umulig kamp. Kampen svingede noget frem og tilbage, men desværre endte med et nederlag til Fenja på 12/15.
Fenja sluttede på en samlet 7. plads.

Søndag stillede Tobias op i U17 kårde herrer
Tobias fægtede en fantastisk flot pulje, hvor han vandt 5 ud af 6 kampe, de fleste med god afstand til sin modstander.
Humøret var også højt da Tobias skulle sidde over i top128 og gå direkte til top 64.
I top64 mødte Tobias en modstander, der ud fra sin placering burde have været let. Modstanderen overraskede dog og kampen blev meget tæt. De to fægtere fulgtes ad hele kampen og skiftedes til at være foran med et enkelt point.
Desværre endte kampen i modstanderens favør, og Tobias måtte se sig slået ud med resultatet 15/14.
Tobias endte på en samlet 34. plads.

Fenja stillede søndag op i kategorien U17 kårde kvinder
Fenja fægtede ligeledes en rigtig flot pulje søndag, hvor hun formåede at vinde 4 ud af 6 kampe. Puljeresultatet betød at Fenja skulle sidde over i top 128 og gå direkte til top64.
I top64 vand Fenja sin udslagningskamp med resultatet 15/9, men Fenja var godt klar over at kampen i top32 ville blive noget sværere at vinde.
I top32 startede Fenja med at komme bagud 4-1, men kom godt igen hen imod slutningen af første periode, der endte med at Fenja førte 6-5, i anden periode kom Esteren igen og fik udlignet, og slutteligt i tredje periode måtte Fenja se sig slået med resultatet 13/15.
Fenja sluttede på en samlet 19. plads.

Michael Redlich