Grenoble Cadet Circuit 2021

Vores første Cadet Circuit siden januar 2020, Challenge Mondial blev i weekenden afholdt i Grenoble Frankrig.
Mange havde glædet sig til at komme i gang med Cadet Circuits igen, og mange lande stillede med de maksimale 20 fægtere i hver kategori, selv USA mødte op med 40 fægtere. Det betød at der var omtrent 200 deltagere både i U17 herre og U17 damer.
Tobias startede dagen i en svær pulje, og på trods af rigtig flot fægtning fra Tobias side klarede han desværre ikke cuttet på de 25%, og var derfor ude af turneringen før de direkte udslagningskampe.

Tobias brugte resten af dagen på at coache Fenja ved hendes udslagningskampe.

Fenja klarede det bedre i sin pulje, hvor det lykkedes hende at vinde 4 ud af 6 kampe, på trods af nogle meget dygtige modstandere. Fenja klarede cuttet i fin stil og gik videre til udslagningskampene som nummer 63.

På grund af den høje placering sad Fenja over i top 256.
I top 128 mødte Fenja Eda Cevikol fra Tyskland, det viste sig at blive en svær kamp, hvor Fenja kom bagefter fra starten af. Eda holdt et forspring på 2-4 point gennem det meste af kampen, og var i tredje periode foran 14-12.
Fenja havde ikke givet op, på trods af de svære odds, hun kæmpede sig tilbage i kampen, og tog de sidste tre points i streg, og vandt dermed kampen 15-14.

I top 64 skulle Fenja møde Elizaveta Bobrova fra Estland.
Fenja havde mødt Elizaveta i Espoo til Nordisk Mesterskab, for ikke mere end en måned siden, hvor hun slog Fenja ud i top 32 med resultatet 15-13.
Elizaveta lå inden kampen mod Fenja placeret som nummer to i Grenoble.
Kampen viste sig at være meget lige, og fægterne skiftedes til at lægge sig i front, det lykkedes dog Fenja at trække fra til sidst og slutte kampen med resultatet 15-14.

I top 32 skulle Fenja møde Anaelle Doquet, aktuelt placeret som nummer fire i Europa (Nummer 1 opdateret efter Grenoble), og som har taget medaljer hjem ved de seneste Cadet Circuits.
Anaelle viste sig også at være en meget dygtig fægter, der havde 100% styr på afstand og spids, kombineret med en enorm eksplosivitet.
Fenja fik meget svært ved at komme igennem og sætte points ind mod Anaelle, og tabte kampen 15-6.

Fenja endte på en meget flot 29. plads ved cadet Circuit Challenge Mondial i Grenoble.
Efter det flotte resultat i Grenoble, ligger Fenja nu nummer 49 på den Europæiske U17 rangliste.

2. periode af Fenjas top 64 kamp, den blev meget spændende undervejs.

Michael Redlich