Cadet Circuit Espoo 2020

Cadet Circuit Espoo 2020 blev afholdt i den forgangne weekend 25-26 januar 2020, og det var som altid en fornøjelse at deltage, da de i Espoo virkelig formår at afvikle stævner hvor der er styr på alt det praktiske.
Fra Danmark deltog 4 piger og 12 drenge, hvoraf Fenja var klart den yngste deltager på 12 år.
Ud over Cadet Circuit, hvor der blev afholdt individuelle (U17) konkurrencer lørdag og hold (U17) konkurrencer søndag, blev der også afholdt EFC U14 individuelt stævne søndag.

Fenja – lørdag

Fenja deltog lørdag i den individuelle U17 pige konkurrence, som den yngste i turneringen. Der var 134 deltagerere fra det meste af verden i kategorien.
Da Fenja her fægtede mod væsentlig ældre og meget mere erfarne fægtere, var forventningerne til resultatet ikke særlig høje, men Fenja håbede at hun ville klare sig godt nok til at gå videre fra puljen og ikke være blandt de 20% der ville blive direkte elimineret.

Puljen

Fenja havde kun mødt en enkelt af fægterne i sin pulje tidligere, Inaas Attellesey som tidligere på året slog Fenja ud af Malmö open med et nederlag på 15-1.

Fenja klarede sig dog rigtig godt i puljen hvor hun formåede at vinde 2 kampe og få en pæn del points i de resterende 4 kampe.

Puljekampen mod Inaas Attellesey fra Sverige gik også rigtig godt, hvor Fenja fik revance og vandt kampen med cifrene 5-3.

Top 128

Fenja overlevede den direkte elimination på 20% efter puljerne og gik videre til udslagning som nummer 90 ud af 104.
I sin første udslagningskamp på top 128, skulle Fenja møde Pia Huber fra Østrig som lå nummer 39 efter puljerne, en rigtig svær kamp, hvor Fenja da også var bagud det meste af kampen.
Hen mod slutningen er Fenja bagud 11-13, men formår at få vendt resultatet, så Fenja til sidst vinder 15-14 og dermed er videre til top 64.

Top 64

I top 64 møder Fenja Charlotte Lattanzio fra Great Brittain, som på nuværende tidspunkt ligger nummer 26 i turneringen.
Da denne kamp afvikles er alle drengene slået ud af turneringen, kun Fenja og Natalja Stiller er tilbage fra Danmark, så der har samlet sig en del tilskuere.
Om mængen af opbakning fra tilskuerne har haft en betydning er uvist, men Fenja vinder kampen 15-10.
Fenja er hermed videre til top 32.

Top 32

I top 32 kampen møder Fenja Makoto Nakamura fra Japan som ligger nummer 7 i turneringen, forventeligt en meget svær kamp for Fenja.
Fenja sætter sig for at få mindst 5 points i kampen, et ambitiøst mål.
Fenja ligger godt ud og kommer lidt foran fra start, kort efter bliver hun dog overhalet, men følger med i hælene på Makoto Nakamura, der ikke formår at trække fra, men dog holder føringen.
Kampen ender med at blive meget tættere end vi havde forestillet os, og Fenja taber med de flotte cifre 14-15.

Alt i alt et virkelig flot og overraskende resultat for Fenja, at komme i top 32 til et Cadet Circuit som 12 årig er slet ikke så dårligt.

Tobias – lørdag

Tobias havde en hård lørdag, vågnede op, snottet og forkølet med høj feber.
På trods af helbreddet vagte Tobias alligevel at deltage i dagens individuelle U17 turnering.
Tobias vandt sin første puljekamp mod en russer, men så var energien opbrugt. De efterfølgende 3 kampe tabte Tobias alle med resultatet 4-5, og efter puljen kunne vi konstaterer at Tobias ikke formåede at kvalificere sig til udslagningskampene.
Tobias gik herefter på hotelværrelset for at sove og se om han kunne blive mere frisk til holdkonkurrencen søndag.

Fenja – søndag

Søndag deltog Fenja i EFC U14 turnering for piger. Fenja var tydeligt mærket af de mange hårde kampe lørdag, og var øm i store dele af kroppen.
Fenja klarede sig godt i puljen, dog kun med tre vundne kampe, flere kampe tabt med cifrene 4-5.
Fenja overlevede den direkte elimination på 20%, og kom videre til udslagningskampene.
Fenja vandt uden store problemer sin første kamp i top 64 mod Sofiia Armaganova fra Rusland 15-10.
I top 32 mødte Fenja Estiske Bozhena Skatina. Fenja havde en svær kamp mod en meget passiv og defensiv fægter, og lavede undervejs et par fejl der kostede hende points.
Fenja er foran 8-6, da Bozhena scorer fire points i træk til stillingen 8-10. Fenja får her testet sin kårde som slet ikke fungerer længere. Fenja skifter våben og Bozhena får fratrukket et point til stillingen 8-9.
Tiden er ved at være gået og Fenja formår ikke at få vendt kampen igen, og ender med at tabe 9-12 på tid.
Et resultat der gav Fenja en endelig placering som nummer 23.

Tobias – søndag

Søndag havde Tobias det væsentligt bedre, ikke 100% på toppen, men meget bedre end lørdag.
Tobias deltog søndag i Cadet Circuit holdkonkurrencen, hvor han var en del af holdet Danmark 2, sammen med Nicky Bækmand, Alfred Diemer og Alec Oxholm Wagner.

Finland 2

I første kamp mødte de holdet Finland 2, hvor Danmark 2 vandt med cifrene 45-38. Tobias vandt alle sine 3 omgange.

Austria

I anden kamp mødte de Austria, en meget svær kamp mod erfarne 3. år kadetter. Danmark 2 tabte denne kamp 26-45, Tobias fægtede dog en fantastisk kamp hvor han formåede kun at tabe en omgang 3-5, en omgang uafgjort 5-5 og en omgang vundet 6-5.

Turkey

Holdet havde tredje kamp mod Turkey en svær kamp der bølgede frem og tilbage.
Der var rigtig flot fægtning fra begge hold, og de skiftedes til at ligge i front.
Tobias skulle afslutte som sidste mand fra Danmark 2, og holdet var her bagefter 37-40.
Tobias havde en fantastisk omgang og i sidste sekund for han udlignet til 43-43. Holdene skal ud i prioritet som Turkey vinder, det betyder at der er en 3. omgang på 60 sekunder, hvor første hold der scorer vinder, og hvis ingen scorer i løbet af de 60 sukender vinder Turkey.
Ca. 20 sekunder inde laver Tyrkeren et Fleché mod Tobias, som Tobias får parreret og efterfølgende scorer på opfølgningsstødet.
Danmark 2 vinder kampen 44-43.

Danmark 1

Dagens sidste kamp om 13 og 14 pladsen står mellem holdene Danmark 1 og Danmark 2.
Tobias vinder her sin første omgang 5-3, en føring som holdet holder de første 4 omgange, men herefter går det ned af bakke for Danmark 2.
Kampen ender 45-37 til Danmark 1, og Tobias hold Danmark 2 ender på en samlet 14. plads.

Ud over en hel masse fægtning blev der også til til hygge og god mad.
Alt i alt havde vi en rigtig god tur til Cadet Circuit Espoo 2020, vi kommer helt sikkert igen næste år.

Michael Redlich