Hellerup Open 2019

I weekenden den 4-5 maj deltog Tobias og Fenja i Hellerup Open 2019, sæsonens sidste danske B&U ranglistestævne.
Stævnet var det første, efter Tobias skiftede sin licens fra Taastrup Fægteklub til Hellerup Fægteklub i forbindelse med optagelse i Kadet landsholds bruttotrup.
Hellerup Fægteklub stillede op med to trænere til stævnet som coachede fægterne undevejs og faciltierede den fælles opvarmning.

Lørdag den 4. maj stillede Fenja op i pigernes U12 kårde kategori, Fenja vandt alle kampe i de to puljerunder, og kæmpede sig vej til finalen som hun vandt 15-5 over Ida Hansen ligeledes fra Taastrup fægteklub.
Det betød at Fenja igen vandt guld i kategorien og endte på en samlet førsteplads på den nationale rangliste for piger U12 kårde.

Pigernes U12 kårde finale kamp

Lørdag fægtede Tobias op i kategorien Drenge U17 kårde, det var et meget hårdt felt af fægtere, hovedsaglig bestående af nuværende og kommende Landsholds fægtere.
Tobias fægtede en lang række fantastiske kampe i løbet af de to puljerunder, og lå samlet som nummer 1 efter puljerne.
Desværre blev Tobias slået ud i en udslagningskamp mod Simon Quistgaard med resultatet 13-15, og endte på en 5. plads i kategorien.
Tobias fik også tid til at være dommer i en række puljekampe, samt at vejlede Fenja under hendes finalekamp.

Udslagningskamp

Søndag den 5. maj fægtede Fenja op i kategorien piger U14 kårde.
I puljekampene fægtede U14 piger og drenge mod hinanden, og blev først splittet op til udslagningskampene.
Fenja lagde helt suverænt ud med at vinde alle sine kampe i første pulje hvor hun endte på en klar 1. plads, og siden endte på en 3. plads i anden pulje. Fenja kæmpede sig vej til finalen hvor hun skulle møde Julie Videbæk Christensen fra Holbæk fægteklub, Fenja vidste det ville blive en svær kamp og var meget nervøs inden start. Hun fik dog kyndig vejledning af Tobias og lagde godt fra start med at tage føringen. Hen mod slutningen af kampen blev det meget spændende da Julie fik indhentet Fenja og den stod 13-13 ved udløb af de 3*3 minutter. Julie vandt prioriteten, men Fenja kom godt igen og satte den vindende touche med 47 sekunder igen.
Kampen endte 14-13 til Fenja som vandt guld i pigernes U14 kårde kategori, og samtidig blev nummer 1 på den nationale rangliste for sæsonen 2018/2019.

Piger U14 kårde finale, Redlich – Videbæk

Tobias stillede søndag op i drengenes U14 kårde, hvor puljekampene blev fægtet sammen med pigerne.
Tobias lagde flot ud med at vinde alle sine puljekampe i begge puljerunder og var en klar nummer 1 før udslagningskampene.
Tobias vandt sine udslagningskampe og fik kæmpet sig frem til Finalen, hvor han skulle møde Alec Oxholm Wagner. I finalen kunne Tobias ikke få benarbejdet til at virke og han manglede en smule spidskontrol.
Finalen endte 15-10 til Alec og Tobias måtte nøjes med en flot sølvmedajle.